{pageName}

Mont Maudit 4465m

Kuffnergraat

D

6 tot 8 uur vanuit het Fourchebivak

8 tot 10 uur vanuit de Torinohut

Persoonlijke beklimming: Juni 2006

De Kuffnergraat is echt een zeer mooie klassieke graatbeklimming in het Mont blanc Massief! Deze start echt gelijk vanuit de bivakhut aan de col de Fourche en kent echt hele fassinerende diepteuitzichen naar zowel de Brenva zijde als die van de Cirque Maudit! Ook heb je een prachtig beeld op de beroemde Peutereygraat van de Mont blanc en de Diable graat van de Mont blanc du Tacul.

{pageName}
{pageName}

De graat is een mooie combinatie tussen rots en steile sneeuw en is erg variërend. De verhouding tussen rots en ijs in ongeveer 50/50. Je komt ook langs een heleboel klassieke passages in Chamonix. Deze route is dan ook een echte ‘must have’ op je alpiene CV!

Echt heel veel specifieke dingen die je moet weten voor de Kuffnergraat zijn er eigenlijk niet. Alles wijst zich zelf een beetje. de Crux van de route zit onder de grote Gandarme. Deze passeer je via de Brenva zijde via een steil sneeuwveld. in extreem warme zomers wil dit wel eens wat lastiger zijn. Om nu weer terug op de graat te komen moet je even een klein stukje door wat moeilijkere rots (4+) het nadeel is alleen dat net dit stikje rots vaak vereist is en je zult dan ook een beetje met je ijsbijlen moeten haken.

 

{pageName}

Wat ook even een weetje is, is dat het Fourche bivak niet extreem groot is. Zorg dus dat je daar een beetje op tijd bent om een goede plaats te bemachtigen.

Neem ook een lekker warme slaapzak mee want de dekens die daar liggen zijn vaak nat en erg smerig. (ook moet je uiteraard een brander meenemen)

Wat evt. een extra optie is is om te vertrekken vanuit de Torinohut. Dit is wel echt veel langer maar toch wordt dit regelmatig gedaan. Met name door gidsen. Het wel bivak heeft zeker de voorkeur.

Zie hieronder nog enkele foto,s van de tocht.

{pageName}

.

{pageName}

.

{pageName}

.

{pageName}

Beste Periode: Voor zomer

Juni en juli